Competition mansard of the year

За VELUX

ВЕЛУКС България ЕООД е лидер на пазара на покривни прозорци в България.
Ние предлагаме богата гама от покривни прозорци, щори и аксесоари за тях чрез широка дистрибуторска мрежа в цялата страна.
Вече 15 години  предлагаме най-качествените покривни прозорци, аксесоари и щори към тях на българския пазар.

VELUX е глобална компания, основана на визията за естествена светлина, свеж въздух и по-добро качество на живот - на тези предимства се наслаждават милиони хора по целия свят благодарение на нашите продукти.

Днес, след повече от 70 години от първия монтаж на покривен прозорец VELUX в едно датско училище, нашата визия се е развила, но нашите основни ценности са се запазили такива, каквито са били и тези на нашия основател - Villum Kann Rasmussen.
С повече от 70 години история и бизнес в повече от 40 страни, има какво да научите за VELUX.

Образцова компания
От нашето основаване до днес, VELUX се стреми да бъде образцова компания, произвеждаща качествени продукти и имаща поведение за пример спрямо клиентите, доставчиците, служителите и акционерите си.
Прочетете повече

Нашите ценности
Ценностите на VELUX са част от основите, на които е изградена нашата компания.
Прочетете повече

Факти и цифри
VELUX е един от най-силните брандове в областта на строителните материали в глобален мащаб.
Историята на VELUX започва през 1941г, когато Вилум Кан Расмусен за първи път осъзнал възможностите, скрити под скатния покрив, разработил първия покривен прозорец VELUX и измислил оригинално име, което лесно се произнася и лесно се запомня.

От онези дни досега, мисията остава една и съща. Променен е само мащаба на работа - от един човек, който размишлява как да подобри тъмната стая под покрива на едно училище, до глобална фирма с филиали в почти всички пазари, където продуктите и услугите ни имат приложение. Още от самото начало и досега, дръзките идеи са били формулирани и осъществени благодарение на постоянството и личното усилие на всички служители.

Името на компанията VELUX е комбинация от две думи - VEntilation - вентилация и LUX - латинското наименование за светлина.

VELUX Group има производствени предприятия в 11 страни; търговски представителства в близо 40 държави и представлява една от най-силните марки в строителния сектор. Продуктите на компанията се продават в повечето части в Света. В групата работят близо 10 000 души. Централният офис на VELUX Group се намира в Horsholm, северно от Копенхаген.


Широка продуктова гама
VELUX подобрява условията за живот в подпокривните пространства, като осигурява дневна светлина и чист въздух. Нашата продуктова програма съдържа широка гама от покривни прозорци и светлинни тунели, както и светлинни решения за плоски покриви. Като допълнение, VELUX предлага различни видове декоративни и слънцепредпазни щори и сенници; външни ролетни щори; инсталационни продукти; продукти за дистанционно управление и термални слънчеви колектори за вграждане в покрива. Технологии VELUX се използват и от нашите партньори, които работят в областта на слънцепредпазните средства за прозорци.

За повече информация за компанията, моля посетете https://www.velux.bg/prof/products